Qui Som? ~ ExRep

EQUIP DIRECTIU


L’equip directiu està format per Guillem Valls i Aldo Frediani, que en són els fundadors i els responsables.

Espai Feminista > Gina Rigol

Premsa > M.Cinta Sala i Tornés

Community Manager > David Tulla

Decàleg Republicà

I ~ El gènere periodístic que definirà el segle XXI és l’entrevista. Ens calen referents que ens ajudin a entendre la complexa realitat dels nostres temps, veus republicanes autoritzades. Vivim immersos en un mar de discursos en els quals la paraula està esgotada.

II ~ Els nostres punts de partida són l’1 d’octubre, un dia que va significar un punt de no-retorn per avançar cap a una nova República, i l’onada actual de referèndums sobre la monarquia que s’estan celebrant a diferents universitats d’arreu de l’Estat.

III ~ Sabem que l’eina més poderosa és l’empatia. Posicions que semblaven molt allunyades, si es comuniquen correctament, es van apropant. És l’única manera que la gent reaccioni. Per aquest motiu totes les entrevistes es traduiran a l’espanyol.

IV ~ La nostra publicació és un cas de supervivència pròpia. Neix per conscienciar de la repressió que pateixen la ideologia i els valors republicans a l’Estat. Neix per ser un espai de reflexió, per no oblidar, perquè la gent es responsabilitzi i per transformar.

V ~ Volem ser una recepta contra l’extrema dreta. ExRep vol plantar cara a l’auge electoral d’aquests nous partits, despullant la seva estratègia populista i deconstruint el seu discurs. L’actual context espanyol és un terreny fèrtil per als partits populistes, tant de dretes com d’esquerres. Cal canviar l’adob per al debat de les idees.

VI ~ Aspirem a convertir-nos en un projecte d’agregació d’actors amplis, de visions republicanes plurals i de projectes compartits, amb l’objectiu per generar un nou marc de referència al voltant de la idea de República i dels valors republicans.

VII ~ A ExRep estem compromesos amb el feminisme. La temàtica feminista és un dels temes que marcarà el segle XXI i serà també una de les nostres principals apostes. Publicarem entrevistes en clau feminista i dedicarem un Observatori Feminista obert a anàlisis crítiques i opinions sobre qüestions que preocupin els nostres lectors i lectores.

VIII ~ Cal apoderar la ciutadania digitalment i tecnològicament per avançar cap a una nova república digital, sempre a través de la participació ciutadana. Catalunya té un teixit social molt potent i el món digital és la millor manera d’organitzar-se.

IX ~ ExRep vol ser un antídot contra les fake news. Avui dia el format digital té un abast infinit i les xarxes socials estan esdevenint eines de manipulació massiva. Ens comprometem a combatre les fake news amb l’excel·lència de la feina periodística.

X ~ Volem ser una publicació oberta a tothom, a tots aquells republicans convençuts o per convèncer, que no abandonin el vaixell i ens acompanyin en aquest llarg viatge.

Guillem Valls
Octubre Republicà de 2018