Antoni Castellà recomana una pista dual.

“Recomano una pista dual. Una de passat i una de futur.

Crec que és molt interessant llegir algun dels llibres de l’Hilari Raguer sobre Carrasco i Formiguera. En aquell moment crític, és molt interessant què és el que deia, què va gestionar i com va acabar Carrasco i Formiguera. No ha canviat gairebé res. Veure la seva actitud quan ho anuncia en el seu moment i diu tot el procés d’independència de Catalunya “serà possible quan la gent li vegi ”. I això va ser a l’Octubre, durant la República, quan allò era com un desert. Però no vol dir que fos un dels únics polítics independentistes que hi havia en aquell moment. Hi havia gent com Macià i Carrasco i Formiguera. Mereix una relectura perquè el seu exemple de fermesa i coherència portada fins a l’extrem, amb sacrifici final, però sense deixar de creure-hi.

I si parlo de futur, convido que d’aquí a un parell de setmanes tothom estigui atent al Consell per la República, quan sigui capaç de fer públic un full de ruta. Tinc tota l’esperança que això sigui una realitat. Crec que serà molt interessant marcar quins seran els passos a seguir fora de la cotilla de les formacions polítiques i dibuixar un horitzó d’esperança.”

 

 

~