El President Artur Mas va oferir una pista dual. Per una banda, va recomanar la pel·lícula nord-americana Braveheart. La pel·lícula és una dramatització narrativa de la vida de William Wallace, un guerrer i cavaller escocès que va liderar la resistència contra l’ocupació anglesa d’Escòcia. Dirigida i protagonitzada per Mel Gibson, Braveheart va estrenar-se l’any 1995 i va ser guardonada amb cinc premis Òscar, entre els quals l’estatueta a la millor pel·lícula i a la millor direcció.

Per altra banda, el 129è President de la Generalitat ens recomana els Discursos del 35è president nord-americà John F. Kennedy sota el recull “Discursos (1960-1963): Una presidència per a la Història”. El llibre consta de dues parts: primer, una nota biogràfica sobre el president, i segon, la recopilació de 22 dels seus discursos, pronunciats entre el 15 de juliol de 1960 -el d’acceptació del nomenament com a candidat demòcrata a la presidència- i el 22 de novembre de 1963 – un dels que no va arribar a pronunciar a Texas el dia del seu assassinat. El text va acompanyat d’una selecció de fotografies dels moments més importants de la vida de John F. Kennedy. El llibre, traduit per Salvador Rus Rufino, és clau per conèixer i entendre la figura del president nord-americà, que va revolucionar la forma de fer i explicar la política.

 

FITXA DEL LLIBRE:

‘Discursos’ (1960-1963): Una presidència per a la Història

Autor: John F. Kennedy – Salvador Rus Rufino (traductor)

Editorial: Editorial Tecnos

Web: Enllaç al llibre

ISBN: 978-8430959129

Pàgines: 280 | Preu: 20,66€

Temàtica: Ciència Política | Biografia

 

 

Pista dual núm. IX d’Artur Mas

 

Discursos [1960-1963] de John Fitzgerald Kennedy

Braveheart