FELIP PUIG:

“Faré una recomanació dual. Primer una de poc original. Penso que val la pena, d’una manera cíclica i periòdica, rellegir les memòries de Winston Churchill. Més que res per la missió que un sol home pot arribar a tenir per defensar els valors democràtics en una societat quan, de vegades, ni els seus companys ni el seu país estan al seu costat. Però ho va aconseguir, va salvar la democràcia per a tota la societat i la civilització europea. Per mi, Churchill i les seves memòries són un referent.

 

L’altra, us recomano un llibre que m’ha impactat en els darrers temps. Que un enginyer de camins recomani un llibre d’un arquitecte no és gaire normal. És un arquitecte que ha estat premi de les Llengües Catalanes, que escriu poesia, i es diu Joan Margarit. Per primera vegada ha escrit un llibre en prosa que són les seves memòries viscudes. El llibre es diu “Per tenir casa cal guanyar la guerra” i, sincerament, és un llibre que intenta mantenir el caliu malgrat les derrotes que hem tingut. Potser haurem d’assumir que no ens n’hem sortit malgrat que ho hem defensat des del punt de vista de les conviccions i de la radicalitat democràtica. Però per tenir casa pròpia caldrà guanyar, metafòricament, alguna altra batalla democràtica. També estic llegint dos llibres que ell recomana en el seu llibre. Un d’André Gide, que abans de morir va  escriure unes notes que estan publicades en castellà per una editorial sud-americana. En francès voldria dir “les cartes estan  tirades” “el joc està fet”. I després algun llibre més budista, de filosofia més oriental, que també va inspirar la joventut de Joan Margarit.

 

En resum, “per tenir casa pròpia cal guanyar la guerra”, per tenir un país lliure caldrà guanyar batalles democràtiques d’una manera més contundent, que a dia d’avui encara no hem aconseguit.”

 

FITXA DEL LLIBRE:

Per tenir casa cal guanyar la Guerra

Autor: Joan Margarit

Editorial: Editorial Proa

Web: Enllaç al llibre

ISBN: 978-84-7588-706-7

Data de Publicació: 05/09/2018

Pàgines: 296| Preu: 18,50€

Temàtica: Actualitat | Biografies i memòries

 

Pista dual núm. VII de Felip Puig: