MARTÍ ANGLADA:

“Jo els recomanaria la lectura de llibres sobre l’antiga Grècia. N’hi ha un de molt entretingut que indica les dificultats d’una comunitat per governar-se. De fet, es tracta de pensar com ho van fer els grecs, com va néixer la democràcia, la República. Abans hi havia hagut les monarquies i les tiranies. Quan entren a la democràcia és un moment molt interessant.”

 

“Els hi recomano el llibre d’un home del Pallars, en Pep Coll, que es diu Al mateix riu d’Heràclit. Heràclit era un filòsof de la natura que deia que un riu mai és el mateix perquè quan el tornes a mirar l’aigua ja és una altra. Tot està en moviment constant. També es va dedicar a estudiar el govern de la ciutat i va practicar-lo com a legislador, amb punts de vista crítics sobre la democràcia. És un llibre molt entretingut i planer, explicat amb molt coneixement. És una dissecció històrica del naixement de la democràcia.”

 

FITXA DEL LLIBRE:

Al mateix riu d’Heràclit

Autor: Pep Coll

Editorial: Editorial Proa

Web: Enllaç al llibre

ISBN: 978-84-7588-705-0

Data de Publicació: 2018

Pàgines: 416 | Preu: 20 €

Temàtica: Democràcia: Novel·la literària | No ficció novel·lada

 

Pista per la República núm. V